Известие

Collapse
No announcement yet.

Искам Алфа 146 имам въпроси

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Искам Алфа 146 имам въпроси

Здравеите от доста време съм запален към тази марка и искам да си купя 146 за около 3000 3500 лв . Въпроса ми е кои двигател е наи-добър аз лично се спрях на 1.6 122 конски сили и евентуално искам газов инжекцион , и разбира се интересува ме как е този мотор с разхода на гориво на бензин и гас . Общо взето ако направя този избор ще збъркам ли ,защото много приятели ми казват че с Алфа ще ми се запали главата от скапи ремонти и ме отказват но на мен ми харесват на външен вид и за това искам . Сори за въпросите просто нямам време да ползвам търсачката и като стоя мн пред монитора не издаржам .

Моя съвет е бягай ,ама на далеко бягай, моята я имам от 4 месеца и вече ме боли главата от хилядите глупости с който се занимавам.

Comment

Първоначално публикувано от RokFort Покажи съобщение
      Моя съвет е бягай ,ама на далеко бягай, моята я имам от 4 месеца и вече ме боли главата от хилядите глупости с който се занимавам.

ми продавай я и си купи астра и проблеми ще имаш само като почне са се самоунищожава, на такава кола си случил. Моята що не ми прай проблеми?!?

ааа колега горат да ти кажа поне 10-12 ж градО щи дава само не взимай наи малките мотори че горат като за 3 стада коне а одат като муле хахаха шегувам се
      а иии според мен БОКСЕРА е по безпроблемния мотор, но и малко по-бавния Успех
      Lexus Is200
      Honda CBR 600 F4i

Comment

аз продадох моята 146 ама не заради ремонтите,а защото няма6е клима.ина4е земеш ли алфа тва е болесно състояние тя те дърпа към сервиза ти я вадиш от там и си казваш,ще го продам тоя бирник .ама след стотния метър удоволствие да караш такава кола ,ще я продам но за по нова алфа.така че слушаъ сърцето си.не слушаъ хора които не са карали алфи.ние тук сме болни и диагнозата ни е АЛФА РОМЕО.

Comment

забравих да кайа какво сам си купил.по точно да се похваля,ланча дедра 1.6 16в 103к.с.99г.фул екстри без кожа.

Comment

asd

А мерси много за инфо абе ще взимам сигорно то се е видяло аз карам една 156 2.0тс и напрао съм полудял по тея алфи Само още един въпрос казаха ми да не взимам боксер а другия мотор че бил по-добър верно ли е това нещо

Comment

Първоначално публикувано от Joro_pld Покажи съобщение
              А мерси много за инфо абе ще взимам сигорно то се е видяло аз карам една 156 2.0тс и напрао съм полудял по тея алфи Само още един въпрос казаха ми да не взимам боксер а другия мотор че бил по-добър верно ли е това нещо
              Боксера е по лесен за потдръжка , но доста труден за самите майстори ,поне някои.
              Иначе не слушай кво ти разправят за алфа ,те тея дето плюят дадена марка в повечето случаи ,даже не са се и возили в такава кола па много знаят.Кат един приятел ,кото взех алфата и преде да я обслужа ми разправяше ,че сам взел каруця пак ще плащам кат за мерцедес.Моето обслужване + смяна на никви тампони и всички ремъци и маслото и филтри до към 350лв , а той взе некъв форд без никви екстри и ръсна само за ремъци и ролки 280лв ,а фордо нема нисви екстри а в алфето си имам доста глезотийки
              Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic

Comment

Верно е много си прав алфито си е с екстри е много готина засега съм се спрял на алфата . А имам и още един въпрос тъи като всички кубици на алфата горели много има ли разлика между 1.6 122 к.с. и 2.0 155 к.с. смисал ако дават разлика 1 литар е по добре да взимам 2.0 мотор

Comment

Както стана въпрос в една тема преди ~2 години 1.4ТС гори повече от 2.0ТС при нормално каране. За 1.6 нямам представа. Разбира се 2.0 не мисля, че се взима, за да се кара пенсионерски и вероятно като краен резултат ще даде най голям разход
                  Компромис между науката и религията: Човек е произлязъл от маймуната, която Бог е създал по свой образ и подобие.

Alfa Romeo 146 ti (само с чип и филтър )
                  Fiat Brava JTD

Comment

Мене ми дава около 11-12 градско да каже някой с 1,4 и 1,6 при него как е
                    (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

моята беше 1.4 т.с гореше 12-13 грацко смених съеденителя и ламбда сонда и падна на 9-10.а да ти кажа защо малките кубици горят повече.защото и при 1.4 и при 2.0 копето е едно и също 1250кг.,със тази разлика че 1.4 се мъчи да го дърпа.представи си че двамата сме на една вазръст на едни кг.абе близнаяци сме и се надбягваме ама ти си със две тухли във джобовите....

Comment

Първоначално публикувано от n.ianev Покажи съобщение
                        моята беше 1.4 т.с гореше 12-13 грацко смених съеденителя и ламбда сонда и падна на 9-10.а да ти кажа защо малките кубици горят повече.защото и при 1.4 и при 2.0 копето е едно и също 1250кг.,със тази разлика че 1.4 се мъчи да го дърпа.представи си че двамата сме на една вазръст на едни кг.абе близнаяци сме и се надбягваме ама ти си със две тухли във джобовите....
                        Тва с килограмите не е така, 1.4 е със ~100кила по-лека от моята. Иначе в книжката на колата за 2.0 пише градско 10.1. Напълно постижимо при нормално каране и без задръствания.
                        sigpicex
                        147Q2
                        300bhp/606nm
                        Gtb2260, fmic, ss exhaust, Eibach springs & anti-roll bars

Comment

Първоначално публикувано от миро Покажи съобщение
                          Тва с килограмите не е така, 1.4 е със ~100кила по-лека от моята. Иначе в книжката на колата за 2.0 пише градско 10.1. Напълно постижимо при нормално каране и без задръствания.
                          може и да бъркам.ама нали за 146 говорим

Comment

Първоначално публикувано от Joro_pld Покажи съобщение
                            Здравеите от доста време съм запален към тази марка и искам да си купя 146 за около 3000 3500 лв . Въпроса ми е кои двигател е наи-добър аз лично се спрях на 1.6 122 конски сили и евентуално искам газов инжекцион , и разбира се интересува ме как е този мотор с разхода на гориво на бензин и гас . Общо взето ако направя този избор ще збъркам ли ,защото много приятели ми казват че с Алфа ще ми се запали главата от скапи ремонти и ме отказват но на мен ми харесват на външен вид и за това искам . Сори за въпросите просто нямам време да ползвам търсачката и като стоя мн пред монитора не издаржам .

колега взимай смело каквото ти харесва - аз мойта алфа 146 1.4ТС я имам от 6 месеца и съм много доволен.

да ти кажа чесно частите са малко скъпички особенно електронните (ламбда сонда ,дебитомер, и т.н)
                            по окачването не е страшно поне според мен.
                            алфите са много ктасиви
                            купувай
                            AlfaRomeo 146 1.4TS '99 - ГИ BSM

Comment

Здравеи колега, аз имам 146 2.0Ти попринцип са по капризни от немските коли скапи части, но ако има6 финанси няма да те затрудни да е подаржаш.Относно двигателя моята гори градско 10 11л бензин изван града 7 8 може и 10 зависи как кара6 и колко е настапваш.Моя съвет е ако намери6 1.8 или 2.0 е наи одачно като вървене и разходи.Малките горят колкото големия мотор.За газ горят много на един приател гори градско 15 газ .газов инйекцион е 1700лв го сложи, изван града гори 9 10 л газ.дано сам ти бил полезен .
                              Alfa Romeo 146 2.0 Ti

Comment

Working...
                              X